Verhaal

Watermonteur Hans aan het woord

Hans van den Berg, Eerste monteur Water
4 monteurs aan het werk
''Een baan waarbij iedere dag iets nieuws met zich meebrengt. Als eerste monteur heeft Hans van den Berg veel uitdaging en afwisseling.''

Helemaal op mijn plek

Een vast gezicht binnen de afdeling Netbeheer bij Brabant Water. “In 2019 startte mijn carrière bij Brabant Water met een werk-leertraject waarbij ik 1 dag in de week een opleiding volgde. Mijn achtergrond lag op het gebied van sport en bewegen. Ik kwam erachter dat het meer een hobby was, dan dat ik er toekomstperspectief in zag. Zo kwam ik bij Brabant Water terecht en voel ik me als een vis in het water. Inmiddels ga ik als zelfstandig monteur in mijn eigen bus op pad en ben ik een volgende opleiding tot Technicus Water gestart. Na meer dan 2 jaar kan ik nog steeds zeggen dat ik op de juiste plek zit.”

Uitdaging en verantwoordelijkheden
“Het allerleukste aan mijn baan is het klantencontact omdat ik veel bij bedrijven en particulieren over de vloer kom. Iedere dag brengt weer wat nieuws met zich mee qua taken, maar ook als het gaat om de verschillende soorten klanten. Als monteur zorg je ervoor dat iedereen 24/7 water heeft. In mijn functie doe ik montagewerk en onderhoud aan de leidingen en verhelp ik storingen. Dit doe ik aan de verkenmarkeringen die boven de grond liggen, aan grote meetinstallaties en de meteropstellingen bij mensen thuis. Daarnaast zorg ik voor de informatieverstrekking naar de klant en mijn collega’s op kantoor. Omdat je bij veel klanten over de vloer komt, moet je het wel in je hebben om gesprekken aan te gaan.”

“Wij werken aan zo’n belangrijk product en als ik een tevreden klant achterlaat, loop ik met een grote glimlach de deur uit.”

monteurs in opleiding

Vakmanschap goed kunnen uitvoeren

“Brabant Water is een organisatie die veel investeert in mensen en dat is ook de reden dat ik Brabant Water als werkgever koos. De mogelijkheden om erkende opleidingen te volgen liggen voor het oprapen. Als je kansen wil hebben, dan kun je die bij Brabant Water pakken. En als je van een gemoedelijke sfeer houdt en een Brabantse mentaliteit dan ben je hier ook aan het juiste adres. Zelf maak ik onderdeel uit van Brabant Water Young; een vereniging die veel activiteiten organiseert voor medewerkers onder de 35 jaar. Wat we allemaal organiseren? Activiteiten zoals workshops, sportieve uitjes en leuke quizzen. Soms staat er een gastspreker vanuit een ander waterbedrijf op het programma. Door deze vereniging leer je andere collega’s kennen, begrijp je wat ze doen en weet je anderen sneller te vinden.”

Geen dag hetzelfde

“Als eerste monteur ziet iedere dag er weer anders uit; die veelzijdigheid maakt de baan echt leuk. Hoe mijn werkdag eruit kan zien? Dan start ik bijvoorbeeld met het demonteren van een evenementenaansluiting op een bouwplaats. Daarna los ik een storing van een meteropstelling op bij iemand thuis. En voordat ik mijn dag afsluit, overleg ik met een aannemer over een riolering die op de bouw in de weg ligt. In principe is iedere dag een verrassing omdat er ook storingen tussendoor kunnen komen. Wij werken aan zo’n belangrijk product en als ik een tevreden klant achterlaat, loop ik met een grote glimlach de deur uit.”

Kom meer te weten over het vakgebied van Hans