Verhaal

De dagelijkse uitdagingen van Anton

Anton Meesters, senior project engineer Elektrotechniek & Procesautomatisering
medewerker aan het werk
Wij realiseren installaties die minimaal 15 jaar probleemloos kunnen draaien. Dit vergt veel precisie en nadenkwerk, maar ook continue doorontwikkeling.''

Vraagbaak voor klanten

“Als senior projectengineer vervul ik mijn rol op de afdeling Elektrotechniek en Procesautomatisering (E & PA) binnen het ingenieursbureau van Brabant Water. 3 jaar geleden maakte ik een mooie overstap binnen onze organisatie van Bedrijfsvoering naar E & PA. Sindsdien werk ik binnen mijn discipline aan de mooiste renovatie- en nieuwbouwprojecten van waterproductiebedrijven.”

Van procestechnicus naar senior projectengineer
“Bijna 14 jaar geleden startte ik mijn carrière bij Brabant Water als procestechnicus bij de afdeling Bedrijfsvoering. Ik had door de jaren heen verschillende assessments gedaan en daar kwam steeds uit dat ik hbo-werk- en -denkniveau heb. Ik wist dat er bij Brabant Water veel doorgroeimogelijkheden zijn, dus trok ik aan de bel voor een hbo-opleiding Elektrotechniek. Zo gezegd, zo gedaan en 3 jaar geleden studeerde ik af. Erg fijn dat ik binnen Brabant Water de mogelijkheid kreeg een halfjaar lang aan mijn scriptie te werken op de afdeling E & PA. Ik werd hiervoor helemaal vrij gepland van mijn eigen werkzaamheden bij Bedrijfsvoering. Eenmaal afgestudeerd kreeg ik al gauw het aanbod om bij E & PA te blijven en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik maakte de overstap naar de rol van projectengineer en groeide al snel door naar senior projectengineer.”

“Het is echt gaaf om tijdens het hele proces alle ontwikkelingen te zien: vanaf de eerste stortingen tot aan de opbouw van de installatie. Ik ben heel trots als alles dan vlekkeloos en zonder vertraging verloopt.”

aan het wrrk

Continu innoveren
“Bij Brabant Water werken we aan een mooi en heel belangrijk product: water! Als drinkwaterbedrijf moeten we ervoor zorgen dat er 24 uur per dag en 365 dagen per jaar water uit de kraan komt. Kwaliteit en leveringszekerheid zijn heel belangrijk. Wij realiseren installaties die minimaal 15 jaar probleemloos kunnen draaien. Dit vergt veel precisie en nadenkwerk, maar ook continue doorontwikkeling. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig om op basis van data van power-monitoren meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van bepaalde installatieonderdelen. Vervolgens kijken we of en hoe we dit efficiënter kunnen gebruiken. Binnen Brabant Water krijgen we volop ruimte en vrijheid om binnen de kaders te innoveren en ons werk zelf vorm te geven.”

Trots op mijn werk
“Mijn functie is heel erg breed, omdat ik vanuit mijn discipline elektrotechniek en procesautomatisering betrokken ben bij de totale renovatie of nieuwbouw van een project. Waar in het begin van een project de nadruk meer ligt op het engineerings- en calculatiewerk op kantoor, ben ik in de uitvoeringsfase veel op locatie. In het veld ben ik aan het monitoren en controleren of het werk volgens plan verloopt. Het is echt gaaf om tijdens het hele proces alle ontwikkelingen te zien: vanaf de eerste stortingen tot aan de opbouw van de installatie. Ik ben heel trots als alles dan vlekkeloos en zonder vertraging verloopt. Dat niet alleen, ik ben ook trots op ons team en hoe we altijd voor elkaar klaarstaan. Je hebt elkaar immers toch echt nodig.”

Word jij de collega van Anton?