medewerker met helm

Techniek

Kies als technische waterwinner voor de toekomst

De veelzijdigheid aan techniek bij Brabant Water.
Vind jouw vacature

De technische uitdaging waar je naar zocht

Monteurs, leadengineers, projectengineers, projectleiders, vakspecialisten en andere technische professionals opgelet! Er liggen allerlei toekomstgerichte drinkwaterprojecten met een gigantisch investeringsvolume voor je klaar. Denk aan het vernieuwen van 18.000 kilometer leidingen in Brabant.

Het drinkwater van Brabant Water komt uit de beste bronnen. En voordat het uit de kraan komt stromen, legt het een lange weg af. Daarin ben jij natuurlijk onmisbaar. Jouw werk is van groot belang.

Werken in de productiesector

Het grondwater inwinnen en zuiveren. Vervolgens het drinkwater onder druk zetten voor transport naar onze klanten. Daar ligt jouw focus binnen de productiesector op 1 van de 29 waterproductielocaties binnen Noord-Brabant.

Bekijk welke afdeling bij jou past

project

Bouwen aan een duurzame toekomst

Het Ingenieursbureau is een interne leverancier van ontwerpen, aanbestedingsdocumenten en uitvoerbegeleiding van projecten. Wij bereiden de projecten voor die leiden tot renovaties en nieuwbouw van gebouwen, installaties en besturingssystemen voor de sector Productie.
Vanuit drie gespecialiseerde secties: projectmanagement, engineering van Gebouwen en Installaties en engineering van Elektrotechniek en Procesautomatisering. Met de eindgebruikers van onze ontwerpen, collega’s van de afdelingen Bedrijfsvoering en Onderhoud optimaliseren wij onze technische standaarden en spelen wij in op innovaties. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 25 miljoen euro.

waterproductielocatie

24/7 veilig en gezond drinkwater

De medewerkers van de afdeling Bedrijfsvoering waken elke dag over de kwantiteit/ kwaliteit van het drinkwater en beheren de installaties, voeren optimalisatie door en verhelpen storingen. Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts. Want water moet verkrijgbaar zijn, 24 uur per dag! 
Zij zijn het aanspreekpunt voor alle collega's en voor aannemers die onderhoud aan gebouwen, terreinen en installatie(delen) verrichten.

medewerker achter laptop

Drinkwater van de toekomst

De afdeling Productie Advies bestaat uit adviseurs die zich bezig houden met assetmanagement, geo- en ecohydrologie, terreinbeheer, procestechnologie, waterkwaliteit, veiligheid en beveiliging. Zij monitoren de vele interne en externe ontwikkelingen, doen onderzoek, vertalen deze naar adviezen en beleid voor Brabant Water en zorgen voor de implementatie. Dit doen zij in contact met de vele interne en externe betrokkenen.
Hiermee zorgen zij er voor dat we niet alleen vandaag maar ook in de toekomst al onze klanten van voldoende en betrouwbaar drinkwater voorzien.

monteur

Kwaliteit drinkwater. Daar zorg jij voor.

De afdeling onderhoud is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de installaties door middel van preventief en correctief onderhoud en schoonmaak van alle productielocaties en -installaties (inclusief opjagers, aanjagers, watertorens etc.).  Deze verantwoordelijkheid geldt zowel voor het maken van het beleid als voor de coördinatie en uitvoering van werkzaamheden. Daarnaast verzorgt de afdeling het beheer en onderhoud van alle terreinen van Brabant Water en is de afdeling verantwoordelijk voor het afvoeren van de geproduceerde reststoffen. Duurzaamheid en innovatie zijn leidende principes bij het formuleren van beleid aangaande onderhoud en terreinbeheer. 

Werken in de distributiesector

Ons drinkwater komt via een leidingnet van 18.000 kilometer uiteindelijk bij de klant terecht. Aan jou en je team om te zorgen dat dit leidingnet 24/7 tot in perfectie functioneert. Een belangrijke taak, want deze leidingen moeten in topconditie blijven. Durf jij deze uitdaging aan, terwijl je werkt met de nieuwste technieken?

Bekijk welke afdeling bij jou past

project

Directe bijdrage aan het bouwen en onderhouden van ons leidingnet

Bij Infratechniek werken onze collega’s samen in 3 teams: het projectenteam, Team Beheer en Onderhoud en het Team Kwaliteit.

  • Het projectenteam is verantwoordelijk voor de aanleg van onze leidingen.

  • Het team Beheer en Onderhoud is verantwoordelijk voor de exploitatie van schoon en bereikbaar drinkwater.

  • Het team Kwaliteit waakt elke dag over de kwaliteit van het drinkwater bij onze klanten en draagt zorg voor de kwaliteit van het drinkwater dat door onze leidingen wordt getransporteerd. 

monteurs aan het werk

Gedreven door waterleidingen

Beheer en onderhoud het hele leidingnet samen met 100 monteurs. Dankzij de inzet van jou en je collega’s blijft het drinkwater in ons leidingnet zuiver, helder en van perfecte kwaliteit. Dat het water een lange weg aflegt voordat het uit de kraan komt, maak jij van dichtbij mee.

inspecteren

Inspecteer tot de laatste druppel

Zorg dat het (drink)water van hoge kwaliteit blijft bij Brabant Water. Bijvoorbeeld door bij allerlei bedrijven te controleren en inspecteren of hun installaties goed werken. Daar ben je veel mee bezig binnen het vakgebied Kwaliteit. En het vakgebied Aansluitingen? Daar zorgt het team dat alles perfect gekoppeld is met het net naar Brabant Water.

ontwerpen

Bepaal de toekomst van onze waterleidingen

18.000 kilometer aan waterleidingen onderhouden en vernieuwen is een grote klus. Eentje waar jij en je collega’s dagelijks mee bezig zijn. Samen komen jullie met de beste oplossingen voor vraagstukken als:

* Hoe vervangen we deze leidingen goed, duurzaam en snel?

* Op welke manier kunnen we bepalen hoelang een leiding meegaat?

* Welke materialen moeten we gebruiken?

Elk scenario denken jullie tot het kleinste detail uit. Hoe zie jij het voor je?

overleg

Denk mee over de drinkwatervoorziening van de toekomst

De afdeling Distributie Advies bestaat uit een team van hoogopgeleide professionals, die continu bezig zijn de drinkwatervoorziening van Brabant Water en zichzelf naar een hoger niveau te tillen.
Vanuit een omgevingsbewuste houding werken de adviseurs om de sector Distributie te verstevigen en toekomstbestendig te maken. Dit beperkt zich niet enkel tot de sector Distributie maar wordt vanuit integraliteit ook buiten de sector aan meegewerkt. Dit doen we door:

Collega's aan het woord

Natuurlijk kunnen we zelf vertellen hoe interessant het is om in de techniek te werken bij Brabant Water. Toch laten we dat liever over aan onze technische collega’s. Zij nemen je mee in hun ervaringen.

Heb je vragen?

Neem contact op met Kelly. Zij helpt jou graag verder!