Verhaal

Monteur Bart aan het woord

Bart Jonkers, Monteur
monteur

Bart Jonkers, monteur Bij Brabant Water deelt graag met ons graag waarom hij de overstap naar Brabant Water maakte én waarom hij het werk van monteur zo uitdagend vindt.

Nieuwe uitdaging
''Hiervoor was ik werkzaam in een fotozaak. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging met als voorkeur buiten werken. Ik had weinig uitdaging in mijn werk en iedere dag was hetzelfde. Dit vond ik terug in de functie leerling monteur. Mijn afdeling Netbeheer valt binnen de sector valt binnen de sector Distributie. We zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van ons waterleidingnet. We onderhouden zelfstandig het leidingnet door het uitvoeren van alle voorkomende montage werkzaamheden. en lossen daarnaast ook storingen op, want het water moet kunnen stromen 24 uur per dag, 7 dagen per week.''

Opleidingstraject 
De opleiding was interessant en goed te volgen. Ik heb hier veel kunnen leren en omdat je meteen in de praktijk ook aan het werk bent kun je dit ook direct toepassen tijdens de werkzaamheden. Hierdoor pikte ik het snel op.

''De afwisseling en de kansen die ik krijg om mezelf te ontwikkelen en bewijzen in mijn werk maken dit werk voor mij zo leuk. Het monteursvak bij Brabant Bater heeft echt heel veel verschillende aspecten van reparaties tot onderhoud maar ook het schoonmaken en desinfecteren van grote leidingen, allemaal om ervoor te zorgen dat er betrouwbaar drinkwater uit de kraan blijft komen.''

monteurs

Hoe mijn dag eruit ziet?
Doorsnee dagen zijn er maar weinig. Dat maakt dit werk ook zo leuk! Je weet eigenlijk nooit wat je kan verwachten op je werkdag en het komt regelmatig voor dat je gebeld wordt door de planning voor een lekkage of een andere urgente storing. Er zit veel afwisseling in het werk; de ene keer ben je een meterput aan het aanpassen en de andere dag sta je in een groot gat een hoofdleiding te repareren.

Over vijf jaar..
Blijf ik mezelf ontwikkelen en samen met collega’s mooie projecten maken. Het monteursvak bevalt mij heel goed dus eigenlijk zie ik mezelf over 5 jaar nog steeds dit werk doen.